Veilig afspreken en Sekswerken

Binnen de rubriek Erotiek gelden de Regels voor het plaatsen van erotiekadvertenties en de Algemene Voorwaarden. Daarnaast willen we voor aanvullende informatie zorgen voor (klanten van) de beroepsgroep binnen de prostitutie.

 

Voor bezoekers / klanten

Onze gebruikers / bezoekers zijn degene die mogelijk in contact komen met de prostituees of sekswerkers. Daarom is het belangrijk om er van gewaar te zijn wanneer er sprake is van misstanden.

Gedwongen prostitutie en mensenhandel

Vermoed je dat er sprake is van gedwongen prostitutie of mensenhandel? Meld dit dan op de advertentiepagina of via ons contactformulier. Erg belangrijk is dat je aangifte doet bij de Politie. Je kan dit ook anoniem melden bij Meld Misdaad Anoniem. Bekijk ook de gedragscode voor klanten en meest gestelde vragen over prostitutiebezoek.

Signaleren

Wees alert op zaken bij sekswerkers welke kunnen duiden op misstanden, zoals:

- (vermoeden van) minderjarigheid

- angst / onder druk staan

- verwondingen of er anderzins ongezond uit zien

- slechte / vieze (werk)omgeving

- zeer lage prijzen

- lange werktijden

- onveilig (seks)werken (met drugs, zonder condoom)

 

Voor prostituees en sekswerkers

Voor sekswerkers is het belangrijk om veilig te werken, zorg dat je daarom op de hoogte bent over alles over prostitutie in Nederland. Zie je onveilige werkomstandigheden, maak hier melding van!

 

Gedwongen prostitutie en mensenhandel

Ben jij slachtoffer van gedwongen prostitutie en wil je hulp? Je kunt er meer over gedwongen prostitutie lezen bij de rijksoverheid of meer lezen over mensenhandel bij de Politie. Ook kun je direct aangifte doen bij de Politie of dit melden bij Meld Misdaad Anoniem.

 

Starten met sekswerk

Voordat je gaat beginnen met werken, kun je eter zorgen dat je op de hoogte bent van je rechten, plichten, gezondheid en veilig werken.

 

Stoppen met sekswerk

Ben je momenteel sekswerker, maar wil je stoppen met prostitutie? Hier zijn meerdere organisaties en programma's voor welke hierin kunnen begeleiden. 

 

Belangen verenigingen

Er zijn verschillende verenigingen die de belangen voor sekswerkers behartigen. Bekijk meer informatie over nationale- en internationale belangenverenigingen.

 

Heb je meer vragen? Stel ons een vraag.