Adblock instellingen

Adblock

Belangrijk is dat je geen gebruik maakt van internet browser existenties die de functie hebben content te blokkeren. Het installeren van extensies/ internet browser toepassingen zoals Adblock en Adblock Plus (ABP) wordt af geraden. Deze toepassingen blokkeren Javascript met het gevolg dat er functionaliteiten van Speurders niet geladen kunnen worden; voorbeelden zijn de knoppen 'stuur een email' en het bewaren van een advertentie.

Adblock pauzeren

Voor alle browsers is het vrij eenvoudig de extensie Adblock te pauzeren.

• Klik rechtsboven in op het AdBlock menu.
  • Klik vervolgens op "Pauzeer op deze website".

Ververs eerst je internetbrowser wanneer de knoppen niet meteen zichtbaar zijn. Op een Mac kun je dat doen door de toetsencombinatie Command R in te drukken en op een Windows pc is dat F5.

Mocht je nog steeds geen knoppen te zien krijgen, kun je ervoor kiezen Adblock tijdelijk uit te schakelen. Dit vergt iets meer handelingen.

Ablock Uitschakelen

Google Chrome:

• Ga naar de pagina "Extensies" van uw browser.
  • Klik op ⋮ rechts bovenin de hoek en
  • Selecteer "Meer hulpprogramma's"
  • Klik op "Extensies".
  • Zoek de AdBlock- of Adblock Plus-optie.
  • Zoek in de lijst met extensies de naam van de adblocker die je wilt uitschakelen.
  • Zet nu het vinkje in het selectie vakje uit, wanneer je Adblock wilt uitschakelen.

Firefox:

• Open de internet browser.
  • Klik op het menu rechtsbovenin de hoek.
  • Vervolgens op "Add-ons".
  • Kies voor "Extensies", deze optie vind je links in het menu.
  • Om Adblock uit te schakelen, klik je op het knopje Uitschakelen.

Edge:

• Klik op het menu rechtsboven in de hoek van de browser.
  • Klik op "meer" vervolgens op Extensies.
  • Selecteer AdBlock of Adblock Plus.
  • Klik je op Uitschakelen.

Safari

• Klik op Safari,
  • Klik op Voorkeuren ...
  • Klik op het tabblad Uitbreidingen.
  • Zoek de AdBlock- of Adblock Plus-optie.
  • Zoek in de lijst met extensies de naam van de adblocker die je wilt uitschakelen.
  • Schakel het vakje "AdBlock" of "Adblock Plus" aan de linkerkant van de pagina.

Adblock Plus (ABP)

Schakel Adblock Plus uit wanneer je ABP geïnstalleerd hebt.

Chrome, Safari, Firefox

- Klik op het ABP icoontje.
- Je ziet nu een groen vinkje voor "Ingeschakeld"  staan.
- Klik op "ingeschakelt", om Adblock Plus uit te schakelen.

Edge

- Klik op de blauwe "Aan" -schakelaar in het menu van de adblocker plus, de schakelaar zal naar "Uit" verschuiven.