Javascript instellingen

Bepaalde internetbrowser-functies kunnen webservices gebruiken om de browserfunctionaliteit te verbeteren. Een van deze functies zijn de Javascript instellingen. Wanneer deze niet aanstaan, kun je problemen ervaren met het laden van Javascript op verschillende websites. Onderdelen van de website zoals invoervelden en knoppen kunnen daardoor niet meer ingevuld worden of niet meer zichtbaar zijn. Om dit soort problemen te voorkomen raden wij je aan, om de standaard instellingen te hanteren die door de je browser "aanbevolen" worden.

Google Chrome

Javascripts worden op Speurders.nl onder andere gebruikt voor de verschillende handelingen in "mijn Speurders". Als in je browser het Javascript niet goed staat ingesteld, kan het zo zijn dat je sommige handelingen op Speurders niet kunt uitvoeren.

In de volgende twee gevallen is het zinvol om naar deze instellingen te kijken:

• Je geeft een advertentie op, maar de lijst met hoofd- en subrubrieken wordt niet geladen.
  • Het lukt je niet om in je advertentie-overzicht advertentie te bevestigen of te verwijderen.

Javascript instellingen past je op de volgende manier aan:
  1. Open een venster in Google Chrome.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op het Chrome-menu.
  3. Selecteer "Instellingen".
  4. Klik onderaan op "Geavanceerde instellingen weergeven".
  5. Klik op de knop "Instellingen voor inhoud" onder "Privacy".
  6. Je kunt de volgende content instellingen aanpassen:
    • Cookies:  Toestaan dat lokaal gegevens worden ingesteld (aanbevolen)
    • Afbeeldingen: Alle afbeeldingen weergeven (aanbevolen)
    • JavaScript: Alle sites toestaan JavaScript uit te voeren (aanbevolen).

Belangrijk:
      Let hierbij op dat de aanbevolen opties geselecteerd zijn. Dit kun je op elk gewenst moment weer aanpassen.

Internet Explorer

1. Klik op "Extra" en vervolgens op "Internet Opties". Klik vervolgens op de tab "Beveiliging" (Eng: "Security").
  2. Klik nu op "het Internet". Met de digitale schuifbalk kun je nu de javascript-instellingen aanpassen.

Wij raden je aan om voor de optie "normaal" (Eng: "medium") te kiezen. Door op "Toepassen" (Eng: Apply) en vervolgens op "OK" te klikken, bevestig je de wijziging.

In dat geval hoef je alleen op "het Internet" en vervolgens op "Standaardniveau" te klikken.
De digitale schuifbalk staat dan automatisch op "normaal".