Cookies en websitegegevens verwijderden

Met cookies (bestanden die worden gemaakt door websites die u heeft bezocht) en het cachegeheugen van uw browser (dat ervoor zorgt dat pagina's sneller worden geladen) kun je gemakkelijker browsen op internet. Echter kan het voorkomen dat cookies en tijdelijke internetbestanden het gebruik van Speurders.nl bemoeilijken.

Mocht je hier problemen mee ondervinden, dan kun je in dat geval deze verwijderen in je internet browser:

1. Google Chrome
2. Internet Explorer
3. Mozilla Firefox
4. Safari
5. Cookies op de iPhone

Google Chrome

1. Selecteer het Chrome-menu rechtsboven in op je browserwerkbalk.
  2. Selecteer "Meer hulpprogramma's".
  3. Selecteer "Browsegegevens wissen".
  4. Selecteer "Cookies en andere site- en plug-in gegevens" en "Gecachte afbeeldingen en bestanden" in het vak dat wordt weergegeven.
  5. Selecteer "het eerste gebruik" in het menuvak bovenaan om alles te verwijderen.
  6. Selecteer "Browsegegevens wissen".

Maak je gebruik van een andere browser dan Google Chrome dan kun je de handleiding van andere browsers nalezen

Internet Explorer

1. Klik bovenin Internet Explorer op het menu op "Extra" en klik op "Internetopties", vervolgens op het tabblad "Algemeen".
    2. Het algemene internetopties scherm verschijnt.
    3. Klik vervolgens bij  "Browsegeschiedenis" op de knop "verwijderen"
    4. Klik op het selectievakje "Cookies  en websitegegevens" (Eng. Cookies and website data).
    5. Als je tijdelijke internet bestanden wil verwijderen kun je "Tijdelijke internetbestanden en websitebestanden" selecteren.
    6. Klik nu op "Verwijderen" en je cookies en je tijdelijke internetbestanden zijn verwijderd.

Je ziet nu onderin een bevestiging:
De geselecteerde browse geschiedenis is verwijderd.

Maak je gebruik van een andere browser dan Internet Explorer, dan kun je de handleiding van andere browsers nalezen.

Mozilla Firefox

Om op je computer opgeslagen cookies te verwijderen in Mozilla Firefox:

1. Klik op de menuknop, rechtsboven in en kies Geschiedenis en daarna "Recente geschiedenis wissen"/ "Clear Recent History".
  2. Stel "Te wissen tijdsperiode" in op "Alles".
  3. Klik op de pijl naast 'Details' om de lijst met geschiedenisitems uit te vouwen.
  4. Selecteer "Cookies" en zorg ervoor dat andere items, die je wil behouden niet zijn geselecteerd.
  5. Klik op "Nu wissen" / "Clear Now" om de cookies te wissen en sluit het venster "Recente geschiedenis wissen".

Voor meer informatie raadpleeg de handleiding van Mozilla Firefox.

Safari

1. Open Safari.
  2. Klik links in de menubalk op Safari.
  3. Klik op "Voorkeuren".
  4. Klik op het tabblad "Privacy".
  5. Klik achter Cookies en websitegegevens op Verwijder alle websitegegevens.
  6. Er verschijnt een venster met de vraag of je zeker weet dat je alle gegevens die door websites zijn opgeslagen wil verwijderen.
  7. Klik op Verwijder nu.

Cookies wissen iPhone

Mocht je toch bezorgd zijn over je privacy, dan kun je de cookies wissen en daarna uitschakelen, om te voorkomen dat er nog langer data wordt vastgelegd.

Op het instellingenscherm van Safari kun je de cookies wissen. Je vindt daar ook een knop om de browsergeschiedenis te wissen. Dit is een lijst van websites die je eerder hebt bezocht. De Safari-browser legt ook gegevens vast in de cache. Dit is een gedeelte van het geheugen waar bijvoorbeeld afbeeldingen van websites worden bewaard, zodat je die bij elk bezoek aan een webpagina niet steeds opnieuw hoeft op te halen.

Voor het verwijderen van alle cookies ga je als volgt te werk:

1. Ga naar de Instellingen-app op je iPhone of iPad.
  2. Tik op Safari.
  3. Tik op "Wis cookies en gegevens" onderin het scherm.

Raadpleeg de handleiding van Safari voor meer info.