Advertenties plaatsen

Lees eerst de Algemene Voorwaarden en  regels van Speurders.nl.

Volg onderstaande stappen voor het plaatsen van je advertentie:

1.   Log in

• Log in met  je Speurders.nl account door op "inloggen" te klikken.
  • Heb je nog geen account? Volg hier de instructies om een account aan te maken.
  • Klik op de homepage, op de knop "Advertentie plaatsen".

2.   Selecteer hoofd- en subrubriek

• Soort advertentie;  wil je aanbieden, selecteer "aangeboden", of ben je juist op zoek naar een product of dienst selecteer dan "gevraagd".
  • Hoofdrubriek; bijvoorbeeld "bouw en tuin" - waarin je je advertentie wilt plaatsen.
  • Subrubriek; bijvoorbeeld "tuinmeubelen".
  • De conditie van het product; "nieuw, gebruikt enzovoorts".

3.  Omschrijf je product en plaats een foto

• Titel; geef de advertentie een duidelijke en eenvoudige titel.
  • Beschrijving; omschrijf het artikel zo volledig mogelijk. Denk aan: gebruikerssporen, bijzondere geschiedenis, wijze van betalen enzovoorts.
  • Website; vermeld je website indien gewenst.
  • Prijs; bepaal de prijs. Vul een prijs in of kies of er bijvoorbeeld onderhandeld kan worden, "nader overeen te komen" .
  • Biedingen; vink het vakje aan om biedingen toe te staan. Kies een minimum biedprijs (optioneel).
  • Foto's; voeg een duidelijke foto toe door op de link "foto's toevoegen" te klikken.

4.   Vermeld de prijs

• Vraagprijs; vul de gewenste prijs in voor je product in het daarvoor bestemde veld met het euroteken (achter "van").
    -  Vaste vraagprijs: hier vul je de prijs van je product in. Er is geen mogelijkheid tot bieden.
    -  Vrij bieden toestaan: je kunt een prijs aangeven, echter kunnen klanten aangeven hoeveel ze voor het product willen betalen.
    -  Bieden vanaf vraagprijs; er kan geboden worden op het product, echter staat het minimum bedrag vast. Klanten kunnen een bod uitbrengen dat hoger is dan de aangegeven vraagprijs.
  • Bieden; er kan vrij geboden worden, hier kan geen prijs opgegeven worden.
  • Nader over een te komen; er is geen vaste vraagprijs. Er kan onderhandeld worden over de prijs.
  • Niet van toepassing; er is geen sprake van een prijs. Er kan geruild worden of het product is gratis.

5.   Klik op "stap 2

• Druk vervolgens op de knop "Naar stap 2".
  • Het volgende scherm verschijnt:

6.   Koop extra opvalmogelijkheden om op te vallen

• Kies voor "extra opvalmogelijkheden" zodat je advertentie meer opvalt, bijvoorbeeld de Rubriekstopper.
  • Vink het vakje aan van welke "extra optie" je gebruik wilt maken.
  • Klik achter de extra opties op "voorbeeld" voor een preview van je advertentie. Meer informatie over opvalmogelijkheden, vind je hier.
  • Kies voor "doorlopend" om een afgenomen promotie automatisch te verlengen. Deze promo kun je stoppen door de advertentie te verwijderen. Voor meer informatie, vind je hier.

7.   Of koop tegoed aan

• Vervolgens kun je tegoed aankopen voor de extra opties om op te vallen, klik op "koop nu tegoed" .
  • Je ziet hier je reeds aangekochte tegoed en het aan te schaffen tegoed.
  • Selecteer het bedrag en klik op "Aanschaffen".
  • Kies je betaalwijze; Creditcard, iDEAL, ect.

8.   Zet de advertentie online

• Klik op "Plaats advertentie" zodat deze direct online staat. Klik op “opslaan als concept” indien je je advertentie op een ander gewenst tijdstip wilt opgeven.

9.   Heb je voor “opslaan als concept” gekozen?

• De advertentie staat in het "advertentie" overzicht onder het tabblad "concepten".

• Zet je advertentie online door op de knop 'Plaatsen' te klikken. Let op: Voordat je je advertentie gratis plaatst, kun je deze nog bekijken, kopiëren en wijzigen.

Let op:

Vul je gegevens zo compleet en eerlijk mogelijk  in. Aan de hand van je gegevens (postcode) kunnen kopers besluiten om het product al dan niet persoonlijk bij je op te halen.

Na plaatsing

De eerste keer dat je een advertentie plaatst, blijft deze 56 dagen online staan. Heb je je product niet kunnen verkopen?  Dan wordt je advertentie gratis verlengd met 28 dagen. Dit gebeurt automatisch, je ontvangt daar een bevestigingsmail van.

Daarna wordt de advertentie verplaatst naar je archief. Hier kan je je advertentie opnieuw online plaatsen via de knop "verlengen" voor een nieuwe periode van 28 dagen. Om je product sneller te verkopen, kun je extra opvalmogelijkheden aanschaffen om je advertentie op te laten vallen.

Betaalde opvalmogelijkheden

De looptijden van de betaalde opvalmogelijkheden variëren. De homepagetopper blijft na afname drie dagen meedraaien. De fototopper en de rubriekstopper draaien na afname zeven dagen mee. Vervolgens vervallen de opvalmogelijkheden automatisch. De gekleurde achtergrond en de websitevermelding blijven 28 dagen (een advertentielooptijd) geldig.

Lees hier meer over de voordelen en  betaling van de extra opvalmogelijkheden.