Valse e-mails in omloop

Heb je een verdachte mail ontvangen waarin er gevraagd wordt om opnieuw in te loggen via een link in de mail? Dan is de kans groot dat je een phishing mail hebt ontvangen.

Phishing

Bij phishing gebruiken kwaadwillenden het internet om persoonlijke en/of financiële informatie van derden te achterhalen. Denk hierbij aan inloggegevens, creditcard informatie etc. Deze 'kwaadwillenden' gebruiken vaak valse e-mails die afkomstig lijken te zijn van bekende en betrouwbare bedrijven. Het is daarom belangrijk om altijd je gegevens te beschermen, dit geldt ook voor je Speurders.nl inloggegevens.

Belangrijke tips om je te weren tegen phishing

• Bescherm je wachtwoord en vertrouw deze aan niemand toe.
  • Gebruik unieke wachtwoorden voor al je accounts. Zorg er dus voor dat je 'Speurders.nl wachtwoord' niet hetzelfde is als bijvoorbeeld het wachtwoord van je e-mailaccount.
  • Wijzig je inloggegevens alleen direct via de website zelf, nadat je bent ingelogd.
  • Log altijd in op de website zelf en niet via een link in een e-mail of via een resultaat in een zoekmachine.
  • Let op de adresbalk bij het invullen van je wachtwoord, controleer of de url begint met 'https://' en een groen slotje bevat (klik op pijltje voor illustratie).
  • Speurders.nl vraagt nooit in een e-mail naar je wachtwoord.
  • Speurders.nl vraagt nooit in een e-mail om je e-mailadres te wijzigen.
  • Speurders.nl vraagt nooit om creditcard- of bankgegevens per e-mail.

Twijfel je over de betrouwbaarheid van een ontvangen bericht/e-mail of heb je het vermoeden dat derden toegang hebben verkregen tot je Speurders.nl account? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op!