Algemene Advertentieregels

Belangrijke regels die voor elke advertentie op onze website van toepassing zijn.

 1. Speurders.nl is een Nederlandse website. Je mag alleen advertenties plaatsen in de Nederlandse of Engelse taal.

 2. Plaats je advertentie altijd in de meest geschikte (sub)rubriek. Een fiets mag bijvoorbeeld niet geplaatst worden in de Auto rubriek.

 3. Beschrijf het aangeboden artikel zo volledig mogelijk. Stel een duidelijke tekst op, het liefst in verhaalvorm.

 4. Voeg aan de advertentietekst geen irrelevante zoektermen (keyword spamming) toe. Wanneer je bijvoorbeeld een Audi aanbiedt, is het niet toegestaan om in de advertentie termen als Mercedes, BMW, Volkswagen en allerlei andere automerken op te nemen.

 5. Mocht je een foto bij de advertentie plaatsen, zorg dan dat deze goed overeenkomt met het in de advertentie aangeboden artikel.

 6. Zorg voor een duidelijke prijsvermelding door het bedrag in het veld ‘prijs’ in te vullen. Indien er nog onderhandeld kan worden over de prijs, vermeld dit dan duidelijk in de advertentietekst.

 7. Plaats je advertentie niet dubbel. Van een soortgelijk(e) product/dienst mag je maximaal 4 advertenties plaatsen. Maak in zo’n geval gebruik van 4 verschillende soorten relevante (sub)rubrieken.

 8. Mocht je een aantal dezelfde producten of een bepaald product in verschillende maten/kleuren/versies willen aanbieden, doe dit dan (bij voorkeur) in één advertentie. Geef in die advertentie duidelijk aan dat je meerdere exemplaren aanbiedt.

 9. Wanneer je een website aan je advertentie wil toevoegen, kan dat alleen via onze betaalde optie. Tijdens het plaatsen van de advertentie zijn de kosten voor deze websitevermelding zichtbaar bij ‘stap 2’. Dit verschilt per rubriek.

 10. Let op het taalgebruik in de advertentie. Het is niet toegestaan om gebruik te maken van bewoordingen die aanleiding geven tot ongewenst gedrag, zoals: “Zeer goed te gebruiken voor spieken” of “Voor het omzeilen van de beveiliging”.

 11. Aanstootgevende teksten en/of foto’s zijn vanzelfsprekend niet toegestaan op onze website. Wij vinden een advertentie ‘aanstootgevend’ wanneer deze beledigend, discriminerend, gewelddadig is en/of offensief materiaal bevat. Ook agressieve en/of racistische uitlatingen, het aanzetten tot rellen, terroristische propaganda en/of politieke uitlatingen vallen onder deze noemer.

 12. Laat geen advertentie online staan van een reeds verkocht product en/of een niet beschikbare dienst. Wanneer een product verkocht is of wanneer een dienst niet meer beschikbaar is, haal de advertentie dan zo snel mogelijk offline. 

Terug naar overzicht 

 

Heb je meer vragen? Stel ons een vraag.